hem > vattenfilter > manganfilter

MANGANFILTER

Järn och manganfilter är bland det vanligaste vattenfilter vi bygger. För hög effektivitet använder vi filtermassa speciellt anpassad för manganrening som är svårare att fånga än järn i vattnet. Vårt manganfilter fångar även effektivt järn och svavelväte i vattnet.

filter mot järn och mangan

Järn och manganfilter CA+

- Manganfilter som även renar vattnet från järn och svavelväte.

- Klarar lägre pH-värde utan behov av avsyrning.

- Inbyggd luftning eliminerar även svavelväte.

Åtgärdar:
 • Järn
 • Mangan
 • Svavelväte

Pris fr. 14 800kr

Bara Nöjda Kunder

Vi jobbar hårt för att hålla bästa möjliga service och support.
I gengäld får vi nöjda kunder och ett gediget utbud av referenskunder.

Kundrecensioner

Katarina.F
Kode
inköpt - 2011/10
Vi har köpt järn -och manganfilter samt avhärdningsfilter. Mycket nöjda med bemötande och sevice. Vi fick snabba och grundliga svar på våra många frågor som vi hade innan köp. Kunnig och kompetent personal. Även frågor efter köp har vi fått fin hjälp med. Vi kände oss trygga med kontakten vi fick.
Köpt: Järnfilter Avhärdningsfilter
Christer.Ö
Älandsbro
inköpt - 2013/01
Vi har haft filtren i några år nu och det har fungerat över förväntan. Innan filterbytet var det regelbundna besök i pumphuset för diverse reparationer men nu blir det endast en kontroll på våren och hösten. Man kan säga att vi fått ett jädra bra vatten.
Även bemötandet var proffsigt, fick telefonsamtal där man ställde frågor om nuvarande installation samt kapacitet på radonfilter för att allt skulle bli riktigt. Vi är mycket nöjda med vårt filter.
Köpt: järnfilter
Hans.K
Nora
inköpt - 2012/06
Filtret levererades snabbt o jag monterade det i det cementrör där vår djupborrade brunn tar upp vattnet.
Vi fick problem med järn som inte berodde på filtret utan en gammal pump efter detta. Jädra kom snabbt och hittade felet. Mycket bra gjort trots att felet inte var filtrets. Vi är mycket nöjda. Vårt vatten är mycket bra.
Köpt: järnfilter

Vattenfilter mot mangan

 • Ser du svarta partiklar i vattnet?
 • Luktar varmvattnet illa?
 • Visar provet högt värde på mangan?
 • Vattenfilter mot mangan löser problemet!
  Mangan är vanligt i vårt dricksvatten från egen brunn. Många gånger förekommer mangan tillsammans med järn och finns både i grävda och borrade brunnar. Mangan kan skada hushållsmaskiner som tvättmaskin och diskmaskin om det inte filtreras bort ur vattnet. I ledningsnätet kan mangan samla sig i klumpar som släpper stötvis och ger vattnet mycket svarta partiklar på en gång.

  Andra sätt att uppleva mangan är om det luktar illa och då främst om varmvattnet. Detta då mangan kan reagera med beredarens offeranod som då skapar denna lukt.

  Järnfilter CA+
  Ett filter utan kompromisser. Filteret är fyllt med väldigt hög andel mangandioxid vilket gör den effektivt mot både järn och mangan samt klarar lägre pH värde än många andra järnfilter på marknaden. Svavelväte elimineras med hjälp av inbyggd luftning samt att filtermassan i sig kan fånga svavelväte utan nämndvärd nedbrytning vilket kan vara ett problem för många vanliga filtermassor mot järn. Järnfilter CA+ är mycket effektiv men har en filtermassa som är relativt tung och kräver högt flöde vid backspolning för att fungera bra.