hem > vattenfilter > järnfilter

JÄRNFILTER

Ett av dom absolut vanligaste problemen med eget vatten är mycket järn. Vi har därför valt att ha 3 olika järnfilter i vårt sortiment för att ha en bra lösning för alla tänkbara vatten där järn behöver renas. Vi hjälper dig gärna hitta den modell som passar ert vatten bäst.

filter mot järn och mangan

Järnfilter CA+

- Högeffektivt järn och manganfilter.

- Klarar lägre pH-värde utan behov av avsyrning.

- Inbyggd luftning eliminerar även svavelväte.

Åtgärdar:
 • Järn
 • Mangan
 • Svavelväte

Pris fr. 14 800kr

filter mot järn

Järnfilter PRO+

- Effektivt järnfilter, fångar även mangan vid rätt pH-värde.

- Enkelt underhåll.

- Inbyggd luftning eliminerar även svavelväte.

Åtgärdar:
 • Järn
 • Svavelväte

Pris fr. 13 600kr

filter mot järn

Järnfilter Galant+

- Ett pålitligt järnfilter med hög effekt.

- Enkel installation och underhåll.

- Inbyggd luftning eliminerar även svavelväte.

Åtgärdar:
 • Järn
 • Svavelväte

Pris fr. 13 000kr

Bara Nöjda Kunder

Vi jobbar hårt för att hålla bästa möjliga service och support.
I gengäld får vi nöjda kunder och ett gediget utbud av referenskunder.

Kundrecensioner

Katarina.F
Kode
inköpt - 2011/10
Vi har köpt järn -och manganfilter samt avhärdningsfilter. Mycket nöjda med bemötande och sevice. Vi fick snabba och grundliga svar på våra många frågor som vi hade innan köp. Kunnig och kompetent personal. Även frågor efter köp har vi fått fin hjälp med. Vi kände oss trygga med kontakten vi fick.
Köpt: Järnfilter Avhärdningsfilter
Christer.Ö
Älandsbro
inköpt - 2013/01
Vi har haft filtren i några år nu och det har fungerat över förväntan. Innan filterbytet var det regelbundna besök i pumphuset för diverse reparationer men nu blir det endast en kontroll på våren och hösten. Man kan säga att vi fått ett jädra bra vatten.
Även bemötandet var proffsigt, fick telefonsamtal där man ställde frågor om nuvarande installation samt kapacitet på radonfilter för att allt skulle bli riktigt. Vi är mycket nöjda med vårt filter.
Köpt: järnfilter
Hans.K
Nora
inköpt - 2012/06
Filtret levererades snabbt o jag monterade det i det cementrör där vår djupborrade brunn tar upp vattnet.
Vi fick problem med järn som inte berodde på filtret utan en gammal pump efter detta. Jädra kom snabbt och hittade felet. Mycket bra gjort trots att felet inte var filtrets. Vi är mycket nöjda. Vårt vatten är mycket bra.
Köpt: järnfilter

Vattenfilter mot järn, mangan och svavelväte

 • Får du bruna avlagrningar där vattnet stått?
 • Blir tvättade kläder missfärgare?
 • Kommer det brun vatten ur kranen?
 • Smakar vattnet blod(järn)?
 • Du behöver ett vattenfilter mot Järn!
  Bruna avlagringar som sätter sig i toa stolen, duschrum och på tvätt är vanliga problem i våra svenska brunnar. Detta är följden av för mycket järn i vattnet och är mycket vanligt. Järnfilter är ett effektivt sätt att lösa problemen och ge dig ett vatten fritt från avlagringar. Vi har flera olika modeller i vårt sortiment som är lämpliga under olika omständigheter. Mangan är inte ovanligt i vattnet i samband med järn.

  Mangan upplevs dock oftast inte som ett lika stort problem då beläggningarna inte är lika problematiska. Men med ett bra järnfilter får man även manganfilter på köpet. Alla våra vattenfilter levereras kompletta och färdiga för installation med automatisk backspolning samt bypassenhet.

  Järnfilter CA+
  Ett filter utan kompromisser. Filteret är fyllt med väldigt hög andel mangandioxid vilket gör den effektivt mot både järn och mangan samt klarar lägre pH värde än många andra järnfilter på marknaden. Svavelväte elimineras med hjälp av inbyggd luftning samt att filtermassan i sig kan fånga svavelväte utan nämndvärd nedbrytning vilket kan vara ett problem för många vanliga filtermassor mot järn. Järnfilter CA+ är mycket effektiv men har en filtermassa som är relativt tung och kräver högt flöde vid backspolning för att fungera bra.

  Järnfilter PRO+
  Vårt populäraste järnfilter som passar i dom flesta lägen. Med goda egenskaper för järn rening och fin livslängd är PRO filtret ofta ett bra va. Filtermassan är betydligt lättare än CA+ filter och blir därför lättare att backspola. Men inbyggd luftning får filtret maximal hållbarhet och funktion samt att svavelväte avlägsnas från vattnet.

  Järnfilter Galant+
  Järnfilter Galant+ är på många sätt lik vårt PRO+ filter. En lättare filtermassa men riktigt bra egenskaper mot järn. Likt våra andra järnfilter har även Galant+ inbyggd luftning för att på ett enkelt och bra sätt eliminera svavelväte från vattnet samt fälla ut järn i järnfiltret.

  toalett med järnbeläggning